Imprimare

Poziţia geografică

Topografia Biserici Albe este lansata între munţii Varseteni la nord pana la Dunăre, apoi la sud şi muntii Carpatilor din est. Campia Panonica este deschisa spre apus si in fata acestei vai, reprezinta un golf adevarat.In vale,sufla vanturi puternici si o acopera in forma de avalanse de nisip si argila.Argila acopera partea de jos a vaii, iar nisipul acopera partea de apus in forma de dune lungi in directia est-vest-nord-sud. Aceste dune de nisp despart orasul Biserica Alba de Dunele de nisp ale Deliblatii. Biserica Alba este situata in partea centrala a raului Nera.Pamantul in jurul raului este calitativ in cea ce priveste cultivarea vitei- de- vie, iar restul se poate prelucra la diferite insaminteri.Pamantul din cadrul mari Panonice de candva, are o importanta primordiala in economie. Terenul in jurul Bisericii Albe oferă condiţii favorabile pentru dezvoltarea vita-de-vie şi pomicultura. Chiar din aceasta cauza valea este popularizata numeric. Biserica Alba are o pozitie geografica in lungime 21° 25’ 24’’ iar in latime 44° 53’ 55’’. Se gaseste la o altitudine de 89.5 m fata de nivelul mari.

Comuna Biserica Alba se gaseste pe o suprafata de 353 km2. Există circa 21500 de hectare de pamant arabil. Restul pamantului este acoperit cu livezi,pasuni, pomi fructiferi, paduri etc.

Prin aceasta vale, curge raul Caras si Nera, unde o intretaie Canalul Dunarea-Tisa Dunare.

Nera este cel mai mic rau care se varsa de partea stanga a Dunari. Nera izvoreste în România şi în ţara noastră vine în apropiere de satul Kusić. De la acel loc, pana la gura de vărsare in Dunăre, prezinta o frontiera spre Romania pe o distanta de 27 km. În vecinitatea Biserici Albe se gasesc şase lacuri artificiale create în sondarea pietrisului la suprafata.Sant diferite adancimi, iar cel mai adanc lac este din apropierea orasului.

Biserica Alba cu împrejurimea, are o clima continentala moderata,pe care o caracterizeaza o vara lunga si calda, cu ierni variate de temperatura, cu zapezi,primaveri scurte si toamna calda. Clima specifica din aceasta regiune o constitue vantul Kosava. Este un vant puternic, uscat si cu valuri reci, care sufla pana la trei saptamani. Kosava este un vant de sud-est, care sufla in directia nord-vest.Pe langa acest vant, mai sufla si un vant Nordic si unul de nord-vest.

Vantul Nordic este rece si sufla mai puternic in anotimpul de iarna,iar vantul de nord-vest, aduce de obicei plaie.

Responsive Design

Posetite našu FB stranu i izaberite destinaciju za Vaš provod i uživanje!

Kontakt

1. Oktobra 44, 26340 Bela Crkva, Srbija
Telefon: 013 852 772
Mobilni: 063 202 693
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.